Breakdance (vanaf 8 jaar)

Dit is een dansvorm die in de jaren 80 is ontstaan. Het begon allemaal met danspasjes van James Brown, waar later invloeden van capoeira, kung fu en turnen bij kwamen. Op deze manier is breakdance tot een vrij acrobatische dansvorm ontwikkeld. Breakdance heeft een basis, en kent verder gťťn grenzen. Niets is onmogelijk! Op je hoofd draaien is daar een mooi voorbeeld van, want wie had nou ooit verwacht dat mensen op hun hoofd kunnen tollen... Breakdance is een dansvorm die uniek is. Je leert de basis en je creŽert je eigen dansstijl en moves. Miquel Kapel is onze breakdance docent die zelf veel ervaring heeft opgedaan tijdens breakdance optredens en breakdance-battles.


Kinderdans (vanaf 4 jaar t/m 6 jaar)

In de lessen van Susan maken de kinderen kennis met verschillende basis elementen van de muziek en manieren van bewegen. Door middel van improvisatie leren ze hun creativiteit en muzikaliteit te ontwikkelen waarbij hun fantasie en eigen initiatief wordt gestimuleerd. Er wordt ook gewerkt aan houding en om spieren langer te maken worden rekoefeningen gedaan. Door snelle, ritmische bewegingen bevorderen we de motoriek en concentratie. Dit alles op een vrolijke, leuke manier om uiteindelijk gezamenlijk een dans te leren.

HipHop (vanaf 6 jaar)

Tijdens de HipHop-lessen worden de allernieuwste 'trendy dance moves' uit de nieuwste videoclips aangeleerd. Je voelt de vibe, de bounce en de beats in iedere vezel van je lichaam. Susan, Anique, Madelein, Jamie en Joey geven uitdagende lessen die goed te volgen zijn, voor jong en de wat oudere onder ons!

Urban/HipHop (vanaf 12 jaar)

Een nieuwe trend, een mix van allerlei dansstijlen: the Urban Dance Style... Het zijn dynamische en energieke lessen die in blokken worden gegeven. Aan bod komen onder andere hiphop, streetjazz en house dance. Deze stijlen zijn ontstaan door invloeden van verschillende culturen. Ook speelt de Urban-muziek een grote rol. Joey leert jou in deze les vette choreografieŽn met trendy moves aan uit de nieuwste videoclips. Joey z'n stijl is erg stoer, hij werkt veel met krachtige bewegingen en aparte coŲrdinaties van armen en benen. Ook aan kracht en conditie wordt gewerkt.

Moderne Dans (vanaf 10 jaar)

Moderne dans is een technische dansvorm waarbij je vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld vanuit bewustwording van lichaamstraining. Ook werken we onder andere aan houding, souplesse en kracht. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en gevarieerd ruimtegebruik. Docent van deze les is Kiomi.

Koen 9 jaar en Julia 6 jaar
Facebook
Volg ons op Instagram